Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SVE ŠTO NISTE ZNALI!

Špiček iskreno: 'Otac je htio da postanem puškar!'

Chef Tomislav Špiček, koji petu sezonu za redom vodi kulinarski show „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, govori o odrastanju i svojim počecima.

Image
Press/ 30.9.2017. u 14:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I dok mnogi vole pratiti chefa Tomislava Špičeka u kulinarskom showu „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, njegove specijalitete mogu probati u restoranu Kaptolska klet, gdje je šef kuhinje. Dobro raspoloženi 43-godišnji Tomek prisjetio se svog profesionalnog puta, ali i prvog jela, koje je pripremao.

„Prvo jelo nikada neću zaboraviti. Bile su to šnenokle u sedmom razredu osnovne škole na satu domaćinstva. One su poznate još kao paradižot i salzburški žličnjaci“, otkrio je Tomek te dodao kako je najbolji osjećaj u kuhinji kad vidiš da je nešto dobro odrađeno i da su gosti zadovoljni tvojim jelom.

Špiček je osnovnu školu završio u Poljanici, a potom srednju ugostiteljsku u Zagrebu. Na praksu je odlazio u Esplanadu i odmah nakon škole dobio posao. Potom je Špiček otišao u vojsku, gdje je bio intendant, a prva četiri mjeseca snajperist. „Moj otac je htio da budem puškar, odnosno da lovcima popravljam puške, stoga je bio jako ponosan na mene što sam bio u vojsci!“, objašnjava Tomek i dodaje da je tijekom Domovinskog rata kuhao tisućama ljudi te mu je to bilo jedno zanimljivo iskustvo.

„U ratnim se uvjetima zapravo i dobro jelo. Imali smo vojne kuhinje u kojima smo u kotlima pripremali razna variva, mesa i petkom ribe“, zaključuje Špiček, koji se poslije ratnog doba vratio u Esplanadu pa onda ubrzo dobio posao u ribljem restoranu u Gajevoj. Potom je radio u klubu A.G. Matoš, zatim je sezonu odradio u Slanici u hotelu. Nakon toga Tomek odlazi u Tuheljske Toplice, gdje se vjenčao sa suprugom Višnjom, a onda je počeo raditi u Okrugljaku i Baltazaru, gdje je proveo najviše godina kao šef kuhinje.

Iskusni chef Tomislav Špiček objašnjava kako ga je upravo taj put naveo da se zaljubi u kuhanje, a najsretniji je kada vidi osmijeh na licima ljudi koji ga posjećuju u Kaptolskoj kleti.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
brzo i ukusno

Šampinjoni recepti: Dva jednostavna načina za pripremu šampinjona

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba