Drugi dan natjecanja za titulu najboljeg kuharskog amaterskog para kandidati će imati zadatak skuhati jelo koje ih podsjeća na uskrsni ručak. Žiri će posebno obratiti pažnju na spoj maštovitosti i tradicije , ali i na činjenicu da kandidati nisu pod pritiskom vremenskog ograničenja birali namirnice iz dućana na setu. Željka smatra da bi natjecatelji napokon mogli briljirati u pripremi jela za koja su 100% sigurni da ih znaju napraviti, dok Špiček ne vjeruje da će potpuna sloboda kod kuhanja kandidatima donijeti odlične ocjene.
Možda je i u pravu jer neki natjecatelji nisu sasvim pratili koji je današnji zadatak. Marina nije zadovoljna što se Mario iz kupnje vratio s pilećim krilcima koja se u hrvatskoj tradicionalnoj kuhinji nikako ne vežu uz Uskrs. Honorata i Josip su, pak, odabrali pripremiti goveđu juhu s domaćim rezancima. I dok će im Pažanin reći da su odabrali prejednostavno jelo te sugerirati da uz juhu posluže još nešto, Ina i Dina će ostati iznenađene činjenicom da žiri ne prepoznaje njihov trud jer su, unatoč jasnom zadatku, napravile i predjelo i glavno jelo .
Hobotnica na salatu, proljetni lungić, rižoto s porilukom, gamberi na buzaru, mesna štruca... Koje će od ovih ukusnih jela dobiti najbolje ocjene, doznat ćemo večeras u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" u 21:15 na RTL-u!