Tijekom gotovo svake epizode popularnog kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" članovi žirija svrate do radnih jedinica kuhara amatera kako bi malo propitali njihovo znanje. Najviše u tome uživa Tomislav Špiček, koji svojim ispitivanjem voli 'bockati' kandidate. Chef tako voli natjecateljima postavljati dvosmislena pitanja kako bi ih naveo da razmišljaju, ali ih time istovremeno i zbunjuje jer više neće biti sigurni jesu li uopće dali točan odgovor, što mnogim parovima stvara dodatnu nelagodu i veliku nervozu tijekom ili prije kuhanja.
Ovog puta se na tapeti našao Nikola, koji je već nekoliko puta izjavio da mu se tresu noge čim vidi Tomeka kako hoda prema njemu jer i sam zna što ga čeka. Nakon što je Nikola rekao Špičeku da za desert priprema šnenokle, odnosno žličnjake od snijega, specijalitet austrijske kuhinje, Tomek je odmah krenuo u provjeru njegovog znanja.
Kako se zovu šnenokle u Dalmaciji?", upitao ga je Tomek, nakon čega je Nikoli trebalo par minuta da kaže točan odgovor, odnosno paradižet. A kako se zovu u Austriji?", nastavlja Tomek s pitanjima, na što Nikola nije znao odgovor, no uspio se izvući kroz šalu. I da, ova idealna slastica ima više imena, poput žličnjaci od snijega, šnenokle, oblakolikni žličnjaci, paradižet, snježni oblačići, snježna jaja... no, i kako još? Ni vi ne znate? Pogledajte u priloženom videu!
Tri, dva, jedan – kuhaj!" ne propustite ni večeras u 20 sati na RTL-u!