Uz razne steakove umak je nezaobilazan, a chimicurri je jedan od omiljenih. To je argentinski umak od češnjaka, peršina, čilija, vinskog octa i maslinovog ulja, koje polako miješamo u posudici kako bi se umak izjednačio. Često se koriste i drugi sastojci, poput paprike, kima, timijana, limuna, bosiljka, korijandera, lovorovog lista. U crvenoj verziji najčešće se koriste ljuta papričica i rajčica.Baš kao i svi umaci, tako će i ovaj biti najsvježiji ako koristite svježe začinsko bilje.
Smatra se da "che-mi-curry" zapravo dolazi od "che mi salsa" (ugrobo prijevod glasi "hej, dodaj mi začin ili daj mi curry"). Potom su se te riječi spojile u do danas poznati termin "chimichurri".
Chimicurri je stari drevni tradicionalni umak iz Bedekovčine. Kada su ljudi radili noćne smjene, pripremali su upravo taj umak s ljutim papričicama kako bi ostali budni", nasmijao je Špiček prisutne u studiju, a kako ga on priprema, otkrijte sami u priloženom videu.