Play ponuda
Play ponuda
Ususret Uskrsu

Špiček otkriva kako napraviti savršenu šunku u kruhu

U domu Tomislava Špičeka Uskrs je jedan od omiljenih blagdana. Osim što se raduje druženju s članovima uže i šire obitelji, Tomeka vesele i male stvari kao što je šunka i jaja.

Image
Foto: RTL
Press/ 25.3.2018. u 10:00
Play ponuda

„Svake godine jedva čekam proljeće i Uskrs. Priroda se budi, trava zeleni, kokice počinju nesti više jaja, dok je šunka u ovo doba godine “odradila” taman kako treba“, govori Špiček koji će i ove godine za Uskrs, u svojoj kući ugostiti oko dvadesetak članova obitelji.

„Na uskrsnom stolu je obvezno cijela šunka, koja brzo nestane jer nas je puna kuća. U jesen moja mama posadi mladi luk, koji nikne taman u proljeće, pa na stolu imamo i njega, ali i domaći kruh i šparoge. Kod Špičekovih uskrsni ručak započinje juhom, kuhanom govedinom, a završi domaćim slasticama – makovnjačom i orahnjačom. Za pripremu blagdanskog ručka zadužena je moja mama, jer ja na Uskrs radim. Taman stignem pojesti, a onda odlazim na posao. I tako svake godine…“, kaže član žirija showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“.

Uskrs bez šunke u kruhu nije potpun, stoga nam je proslavljeni kuhar i sudac u popularnom kulinarskom showu RTL-a, udijelio savjet kako kod kuće napraviti ovo tradicionalno jelo, a da obje komponente budu savršeno pripremljene.

„Kad doma radite šunku, prezentirajte je na drugačiji način. Nožem je prepolovite po širini, otvorite gornji dio kruha, izvadite šunku van, i onda još malo ovo tijesto, koje je popilo dosta vlage od šunke, stavite ponovo u pećnicu na 10-tak minuta. To je dovoljno da para ispari, a tijesto i dalje ostane mekano. Zato vrijeme šunku narežite na šnite i vratite je u kruh…“, otkriva Špiček kojeg gledamo od ponedjeljka, 26. ožujka u novim nastavcima showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
UČITE OD NAJBOLJIH!

Chef Tomislav Špiček pokazao kako pravilno filetirati romba!

Play ponuda

Više s weba