Majoneza spada u glavne umake i namaze u kulinarstvu, čiji je izvorni recept prilagodio čuveni francuski chef Marie- Antoine Careme kada je pomiješao ulje sa žumanjcima. Za domaću majonezu najvažnije je strpljenje što, kako se čini, Đurđica nije imala, pa je u pripomoć uskočio chef Tomek.
Recept je jednostavan, a potrebno je jedno jaje, točnije žumanjak, žličica senfa, malo soli i ulja. Tomek je u odgovarajuću posudu stavio navedene namirnice, te uz konstantno miješanje dobio gustu ukusnu majonezu, koja nije uspjela Đurđici i Mateji.
Bilo da želite zadiviti svoje prijatelje ili obitelj, ovaj je recept, bez sumnje, osnova za pripremu ukusne majoneze.
Kod svakog jela postoje određena pravila, tako i kod spremanja majoneze. Đurđica je rekla da je godinama radila majonezu, no nije joj uspjela!", objasnio je Špiček, koji je uzeo žlicu mutilicu i ulje te pokazao kako napraviti pravu domaću majonezu.
K ulinarske savjete našeg žirija ne propustite pratiti ni večeras u novoj epizodi showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" na RTL-u!