Ostalo

Špiček 'raspalio' po kandidatima uzvikujući Nema opravdanja"!

Članovi žirija, Tomislav Špiček, Ivan Pažanin i Željka Klemenčić u srijedu navečer izgubili su strpljenje s kandidatima showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' i postrožili kriterije kod ocjenjivanja. Tako su Martin i Kristijan od Pažanina dobili dvojku za 'razbacano jelo', Željka nije imala riječi hvale za tanjure Kristijana i Aleksandre, dok su Špičeku tlak digli Moira i Zdravko zbog upropaštenog odreska. Da nije sve tako crno, dokazuju i dvije devetke za Sanju i Zdravka!

Press
08.02.2017 23:20

Posljednji nastavak RTL-ovog kulinarskog showa pokazao je da biti u žiriju i nije tako lak posao. Iako je i sam zadatak bio težak (natjecatelji su trebali skuhati toplo predjelo i glavno jelo na temelju namirnica koje su im donijeli Moira i Zdravko, te Martin i Kristijan), žiri je bez milosti sipao kritike po natjecateljima. Osim što ne slušaju savjete, na kušanje donose jela s jednom te istom namirnicom koju obrađuju na jedan te isti način te prečesto biraju namirnice koje nisu sezonske, poput patlidžana, rajčice i paprike, kandidati su za loše ocjene tražili svakojaka opravdanja. No, Špiček im to nije mogao dopustiti.

321 kuhaj

Ovdje nema opravdavanja. Znam da niste imali namirnice kakve ste htjeli, pa onda niste ovo, niste ono... Bez obzira na sve, nema opravdavanja. Nismo u školi!", kazao je Špiček nakon što su se natjecatelji počeli buniti na relativno niske ocjene. Špičeku je prekipjelo i kada su Moira i Zdravko na kušanje donijeli loše ispečen T-bone steak koji nije bio dio njihovog zadatka, ali su ga pripremili iz nužde s obzirom na pravilo da se moraju iskoristiti sve namirnice.

Zašto ste uzeli ovaj komad mesa ako vam ne treba? U dućanu je bilo puno kvalitetnijih komada, a vi ste uzeli lošiji. Molim vas, objasnite mi zašto? Reci da ne znaš što je T-bone steak i kako bi ga pripremio i riješil' si sve probleme. Nemojte se izmotavati... Baš su me 'raspalili' jer nisu znali kako pripremiti to kvalitetno meso", kazao je Špiček.

321 kuhaj

Martin i Kristijan razljutili su Pažanina koji im je za oba jela dao prvu ovogodišnju dvojku. Prema njegovom mišljenju, njihova verzija jela koje su Ozana i Kataraina pripremale večer prije, bila je razbacana i bez smisla", a za oko su mu zapeli i veliki komadi sastojaka. Splitski chef nije mogao prijeći niti preko Arsenovih i Željanovih sirovih polpeta od junetine, a smijuljenje dviju prijateljica s Cresa tijekom ocjenjivanja dodatno ga je naživciralo. I Željka je imala što za reći na Katarinine i Ozanine tanjure.

Cure, ono što ste vi danas poslužile su počeci početaka u kuhinji. Da imate samo dobro zamiješano tijesto, ako radite svoje, domaće tijesto, zagrijete maslac i jedan začin bacite na njega i dobit ćete šest puta bolje jelo od ovog koje ste zalile hrpom sira i gotovim umakom, ne znači da je to jelo!", rekla je Željka dodajući kako je žiri postrožio kriterije kod ocjenjivanja jer teško da će natjecateljima i šesti puta zaredom progledati kroz prste.

Da nije sve tako crno, dokazali su Sanja i Željko kao jedini par čiji je zbroj ocjena prešao 20. Odličnom tehnikom i obradom namirnica, okusom i mekoćom mesa u jelu koje bi Željka s guštom poručala" osigurali su si čak 26 bodova , što je iznenadilo i samu Sanju. Nije mogla suspregnuti suze zbog devetki koje su dobili od Špičeka i Pažanina!

Jako sam sretna jer smo dobili prve devetke. Suza mi je potekla jer dajem maksimum u svemu što radim", objasnila je Sanja koja se, zajedno sa Željkom, bori protiv Martina i Kristijana u sudaru titana – sutra, u četvrtak 9. veljače u 21:30 sati u novom nastavku RTL-ovog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.