Ostalo

Špiček savjetuje: Koji luk koristiti za koja jela?

Jaka karika showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' Tomislav Špiček savjetuje koju vrstu luka koristiti uz koju namirnicu

Press
03.02.2016 16:06

Jaka karika showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' Tomislav Špiček savjetuje koju vrstu luka koristiti uz koju namirnicu.

- Luk je baza. Sve prave kuharice, a i one koje će to postati, to moraju znati - kaže Špiček.
Sa svojim 25 godišnjem iskustvom savjetuje koji se luk koristi za koje jelo.

- Lukkojegzbog žestine ne možete konzumirati sirovog, najbolji je za teže stvari: gulaš, paprikaš, čobanac.Blagi ljubičasti luk, koji inače nazivamo dalmatinska kapula je blažeg okusa i odlično seslaže uz salatu od hobotnice. Luk šalotka ili ljutika najbolja je za blage umake. Luk srebrenac se može sirov jesti, dok mladi luk najbolje ide uz kuhanu šunku', rekao nam je na setu showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'. Gledajući kako kandidati režu luk priprijetio da će za kaznu izrezati vreću luka kako bi dobro ispekli zanat jer samo ga je jedan od kandidata pravilno rezao.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.