Malo je reći da Mateja, Mate, Tomek i Ivan vole kuhanje, oni jednostavno žive za to. Kulinarstvo je njihova ljubav i najveća strast, no ne i jedina. Svatko od njih otkrio je što najviše voli raditi u svoje slobodno vrijeme.
"Volim plivati i otići na ribičiju. Ribolov me zna smiriti. To me također podsjeti na djetinjstvo – svaka je subota i nedjelja bila provedena uz jezero i rijeku. No, nažalost, već šest godina nisam išao u ribičiju. Ovaj tempo života mi ne dopušta da sve tekuće poslove zaustavim i odem pecati. Mogao bih pecati po noći, ali kad ću onda spavati?", našalio se chef Tomislav Špiček te priznao kako često nema dovoljno vremena za sve svoje hobije jer mu kulinarstvo zauzima veći dio dana.
"Čitanje je odlično za tvoje znanje, naučiš puno o sebi i svijetu koji te okružuje. Mnogo sam čitao o velikanima I njihovim životima. To je jako nadahnjujuće I njihove stvarne priče su puno bolje od bilo kakve fikcije. Volim dijeliti knjige I poklanjati ih drugima jer su knjige vrijedne dijeljenja", napisao je jednom prilikom Mate Janković na svoj Instagram profilu te tako dao do znanja kako obožava čitati jer ga to najviše opušta. Osim toga što voli čitati knjige, Mate ih voli i pisati, bar kada su kuharice u pitanju, jer bi uskoro na tržište trebala doći kuharica Croatia: The Cookbook", koju radi u suradnji sa Školskom knjigom i koja po prvi put objedinjuje neke od najboljih chefova u Hrvatskoj.
Mateja Domitrović Sabo kao svoju strast ističe vrtlarstvo te odlazak na tržnicu jer to za nju nije samo nužna nabavka namirnica, već posebni doživljaj i ritual.
Obožavam prirodu i voljela bih se jednog dana preseliti izvan grada i živjeti u kući u prirodi, s domaćim životinjama u dvorištu i vrtom u kojem mogu uzgajati vlastite namirnice. Obožavam svježe povrće i najveća euforija mi je kada dođem na plac jer volim raditi s tim namirnicama. Na plac idem gotovo svakodevno, tamo već imam i svoju ekipicu. Meni plac nije samo nabavka, nego mi je to doživljaj. Na placu provedem barem dva sata, ne mogu samo proći pokraj štanda, to su uvijek mali razgovori s prodavačicama i kušanje nečega. Plac je moj ritual i uživam u njamu", priznala je Mateja.
Za razliku od svojih kolega, Ivan Pažanin kaže kako u slobodno vrijeme voli raditi sve što mu u tom trenutku najviše odgovara, ali priznaje da voli pogledati dobar film, kao i nogometnu utakmicu, pogotovo kada igra Hajduk. A kada dođe ljeto, Pažanininovo najdraže godišnje doba, splitski chef obožava jedriti i izležavati se na suncu, baš kao i svaki pravi Dalmatinac.
Ovu fantastičnu četvorku pratite od ponedjeljka do četvrtka u kulinarskom showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' od 20 sati na RTL-u!