Ostalo

Špičekovi savjeti: Priprema savijače od svježeg sira

Ima li nešto bolje od domaće savijače sa sirom?

SPAR
07.05.2018 17:45

1. U veću zdjelu stavite 1 kg dobro ocijeđenog svježeg sira. Birajte sir koji nije prekiseli. U sir dodajte 2 jaja, sol, češnjak u granulama i 3 jušne žlice punomasnog milerama. Sve dobro izmiješajte.

2. Za izradu savijače uzmite 3 tanke kore, s tim da svaku koru premažete rastopljenim maslacem prije nego ste na nju stavili slijedeću koru. Na zadnju koru dodajte dio nadjeva od sira, rasporedite ga do polovice kore te zarolajte. Utisnite savijaču rukama kako bi bila kompaktna. Ponovite postupak dok ne potrošite smjesu koja treba biti dovoljna za 3 savijače.

3. Lim za pečenje obložite masnim papirom, nauljite ga pa u lim položite savijače te premažite mješavinom kiselog vrhnja i rastopljenog maslaca.

4. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C, 35 – 40 minuta.

5. Izvadite savijaču iz pećnice pa obavezno stavite da odstoji na sobnoj temperaturi dvadesetak minuta prije rezanja kako bi se tijesto odmorilo.

Dobar tek!