Unaprijedite svoje kulinarske sposobnosti uz odlične savjete našeg Tomislava Špičeka. Prva lekcija je kako obraditi i pripremitijanjeći kotlet.
1. Za pripremu janjećih kotleta uzmite rebra s kotletima iz prednje četvrti janjeta
2. Sa rebara i kotleta odstranite sve žile i tvrde dijelove mesa tako da vam ostanu očišćena rebra, a na kotletima samo masnoća koja je poželjna kod pripreme janjećih kotleta
3. Janjeće kotlete narežite ravnomjerne debljine na način da vam svako rebro bude spojeno s jednim kotletom. To je bitno kako bi vam se kotleti kod pripreme ravnomjerno pekli.
4. Jako je bitno da vam tava bude dobro zagrijana, a ulje dodajete netom prije pečenja kotleta. Kotlete solite neposredno prije pečenja.
5. Potrebno je uzeti dovoljno veliku tavu kako bi svi kotleti cijelom površinom bili priljubljeni uz dno tave.
6. U tavu možete dodati i grančicu ružmarina i par neoguljenih češnjaka kako biste aromatizirali ulje u kojem pečete kotlete.
7. Kotlete okrenite čim se lagano zazlate s jedne strane i nakon nekoliko minuta izgasite vatru. Na ovaj način ćete dobiti medium pečene kotlete što je najispravnije jer će nježno janjeće meso ostati sočno i neće se isušiti. Na kraju dodajte grubo mljeveni papar i sve lagano zalijte maslinovim uljem. Po želji možete dodati i malo bijelog vina.
Još Špičekovih trikova pogledajte na portalu Dobar tek!