Ostalo

Špičekovi trikovi: Kako obraditi i pripremiti janjeći kotlet

Omiljeni kuhar otkriva svoje kulinarske trikove.

Dobar tek
28.01.2018 10:26

Unaprijedite svoje kulinarske sposobnosti uz odlične savjete našeg Tomislava Špičeka. Prva lekcija je kako obraditi i pripremitijanjeći kotlet.

1. Za pripremu janjećih kotleta uzmite rebra s kotletima iz prednje četvrti janjeta

2. Sa rebara i kotleta odstranite sve žile i tvrde dijelove mesa tako da vam ostanu očišćena rebra, a na kotletima samo masnoća koja je poželjna kod pripreme janjećih kotleta

3. Janjeće kotlete narežite ravnomjerne debljine na način da vam svako rebro bude spojeno s jednim kotletom. To je bitno kako bi vam se kotleti kod pripreme ravnomjerno pekli.

4. Jako je bitno da vam tava bude dobro zagrijana, a ulje dodajete netom prije pečenja kotleta. Kotlete solite neposredno prije pečenja.

5. Potrebno je uzeti dovoljno veliku tavu kako bi svi kotleti cijelom površinom bili priljubljeni uz dno tave.

6. U tavu možete dodati i grančicu ružmarina i par neoguljenih češnjaka kako biste aromatizirali ulje u kojem pečete kotlete.

7. Kotlete okrenite čim se lagano zazlate s jedne strane i nakon nekoliko minuta izgasite vatru. Na ovaj način ćete dobiti medium pečene kotlete što je najispravnije jer će nježno janjeće meso ostati sočno i neće se isušiti. Na kraju dodajte grubo mljeveni papar i sve lagano zalijte maslinovim uljem. Po želji možete dodati i malo bijelog vina.

Još Špičekovih trikova pogledajte na portalu Dobar tek!