Ostalo

Špičekovo sveto trojstvo

Član žirija showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" već je nekoliko puta naglasio kako u njegovoj kuhinji tri namirnice imaju najznačajnije pozicije – luk, celer i peršin!

Press
29.02.2016 09:27

I dok Špiček ove namirnice naziva svetim trojstvom u kulinarstvu, jer se sve tri koriste vrlo rado i vrlo često, ovaj iskusni chef ipak smatra da je luk, odnosno kapula, kraljica povrća.

Luk ili kapula je najzahvalnije i najisplativije povrće. Uvijek ga koristim jer daje specifičan okus i miris. Bez obzira o kojem se jelu radi... Za mene je luk, odnosno kapula kraljica povrća", rekao je Špiček nedavno u jednom intervjuu.

Peršin je svakako najpopularniji začin na svijetu, delikatesnog i osvježavajućeg okusa, dok je celer još u doba Homera bio je simbol ljepote i veselja, a u našem narodu postoji i izreka: "Gdo na srcu ima feler, navek mora jesti celer"