Recepti su jednostavni, nisu komplicirani za raditi. Ali, neke stvari volim da se naprave onako kako ja velim!", reći će Špiček natjecateljima još na samom početku kuhanja. Od njih će večeras tražiti jelovnik od dva slijeda jela, koji će kuhati prema njegovim pravilima. Ona možda ne zvuče komplicirano, no natjecatelji su dosad pokazali da najviše griješe upravo na jednostavnim jelima. Svakako će se trebati organizirati jer za pripremu klasičnog zagorskog ručka: juhe od poriluka i ječma, piceka v rajngli" s paprikom i lukom, krumpira na kockice i zelja na salatu, natjecatelji imaju samo 60 minuta na raspolaganju.
Za početak će Špiček svima objašnjavati kako piceka pravilno rasjeći na osamnaest dijelova , točnije na batak, karabatak, krilo, tri komada bijeloga i tri komada tamnog mesa (hrbta) i to s obje strane piceka. Ova jednadžba stvarat će problem skoro svim natjecateljima. Dok će negdje nedostajati koji komad mesa, kod pojedinih će se parova naći i isfiletirani dijelovi, iako će Špiček nekoliko puta naglašavati da se kosti ne diraju".
Uz piceka treba poslužiti i krumpir izrezan na kockice veličine nokta, a koji se priprema zasebno u tavi sa svinjskom masti i malo vode. Osim glavnog jela, treba se skuhati i juha od poriluka i ječma, te tanko narezati crveni kupus za salatu. Špiček će postupak kuhanja svakog jela ponavljati kao papagaj , svakom natjecateljskom paru zasebno. U jednom će trenutku i sam shvatiti da su mu se usta jednostavno osušila od toliko pričanja!
Tko će biti pravi štreber na Špičekovom predavanju, a tko se neće baš proslaviti zagorskim ručkom? Odgovore ćemo doznati već večeras, u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!", u 20 sati na RTL-u!