Meso divljači poput divljeg zeca, jelena, srne, pa čak i vepra te pojedinih divljih ptica može se naći u mesnicama i u bolje oskrbljenim dućanima. Budući da su divlje životinje znatno aktivnije i puno se kreću, njihovo je meso manje masno i kompaktnije, ima više vezivnih vlakana, pa se pod obveznim smatra stavljanje takvog mesa u rasol .
Najbolji način pripreme divljači jest pirjanje, čime se dobivaju ukusni umaci koji se služe s tijestom, njokima, krušnim okruglicama i uz obvezan dodatak slatko-kiselog džema dobivenog iz pojedinih vrsta voća: brusnica, borovica, drenjina ili smokava.
Srnetina je omiljeno meso divljači koja se lovi i u našim šumama. Svojstvenog je mirisa koji se djelomično gubi nakon mariniranja. Preporuča se srneće odreske koje ste premazali smjesom od soli, zgnječenog papra i ružmarina ispecite u tavi i poslužite uz kompot od jabuka i kupina ili, pak, odreske premažite senfom u koji ste dodali zgnječene borovnice, papar i sitno nasjeckani češnjak. Pečene odreske poslužite uz umak od pečenja, kojem ste dodali crveno vino i džem od crvenog ribiza.
Srnetina je odlično meso i za gulaše, đuveđa i čobance zbog žilavosti, ali i pašteta .