Ostalo

Što je veganski kavijar i zašto ga svi obožavaju?

Ovo sigurno niste znali!

Press
14.03.2017 16:00

Crna leća je mahunarka koja se od zelene leće razlikuje po boji, teksturi i kvaliteti. Puna je proteina i željeza zbog čega pozitivno utječe na razvoj mišićnog tkiva, a doprinosi i sveopćem zdravlju i jačanju imuniteta. Uz to, bogata je vitaminom B, mineralima i vlaknima.

Iako je preporučeno vrijeme kuhanja maksimalno 20 minuta, zanimljivo je to da se prilikom termičke obrade ova leća neće raskuhati ili raspasti. Zaštitni joj je znak postojana crna boja zbog čega je odlična za šarene salate ili dekoracije. Odlično se spaja s mišancom, šparogama, lukom i češnjakom. Može se jesti hladna u salati, topla kao prilog ili u nekom varivu, a zbog svoje boje zanimljiva je i za razne piree, paste i kreme. Može poslužiti i kao zanimljivi umak za nasjeckano povrće ili kruh.

Zbog svog blagog okusa, odlično se kombinira i s ljutim sastojcima, poput čilija i raznih papričica, a sve što niste znali o super namirnici otkrit će vam Martin, koji je, nakon špotanja, napravio domaću zadaću i otkrio sve najvažnije informacije o ovoj namirnici.