Ostalo

Super brzo i ukusno: Tjestenina sa umakom od avokada

RTL
29.05.2016 19:52

Avokado možete prirediti na razne načine, a mi vam donosimo nekoliko prijedloga kako pripremiti tjesteninu s ovim egzotičnim voćem. Neobična kombinacija, ali fantastičan okus. Evo naših favorita koje vam toplo preporučamo da isprobate:

Tjestenina sa kozicama i avokadom

- 1 zreli avokado

- 2 žlice naribanog parmezana

- 1 žlica soka od svježeg limuna

- 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

- sol i svježe mljeveni crni papar

- 400 grama tjestenine

- 2 žlice maslaca

- 2 češnja češnjaka

- 400 grama kozica

- 1/4 šalice nasjeckanog mladog luka

- 1 žličica crvene paprike

Avokado ogulite i izvadite sjemenku. Štapnim mikserom pasirajte avokado te dodajte limunov sok i parmezan. Pasirajte minutu i dodajte dvije žlice maslinovog ulja. Začinite sa soli i paprom. Smjesu od avokada stavite na stranu.

Skuhajte i ocijedite tjesteninu te ugrijte na tavi malo maslinovog ulja smaslacem. Dodajte češnjak i nakon 30 sekundi dodajte kozice. Pržite ih dvije minute sa svake strane. Ubacite u tavu nasjeckani mladi luk i crvenu papriku. Promiješajte. U tjesteninu dodajte smjesu od kozica, a zatim i smjesu od avokada . Dobro promiješajte i poslužite odmah.

Špageti sa rajčicom, tikvicama i avokadom

- 3 šalice cherry rajčice

- 2 tikvice, narezane na trakice

- 200 grama špageta

- Parmezan

- Špageti

Avokado umak

- 1 avokado

- šalice maslinovog ulja

- žličice soli

- šalice svježeg lista peršina

- 3-4 mladi luk (zeleni dijelovi)

- 1 češanj češnjaka

- sok od 1 limuna

- svježe mljeveni papar

Sastojke za avokado umak spojite u jednoj zdjeli i štapnim mikserom pasirajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu. Stavite na stranu.

Skuhajte špagete prema uputama na kutiji. Ocijedite i stavite na stranu.

Zagrijte žlicu maslinovog ulja na tavi i dodajte cherry rajčice. Nekoliko minuta ih pržite i zatim uklonite iz tave. U istu tavu dodajte tikvice narezane na trakice. Njima ne treba dugo, dovoljna je minuta ili dvije da omekšaju. U špagete dodajte avokado umak te rajčice i tikvice. Dobro promiješajte i poslužite odmah uz malo parmezana na vrhu.

Špageti sa kremastim avokadom

- 400 grama špageta

- 2 avokada – oguljena i očišćena

- 1 češanj češnjaka, zgnječen

- 1 vezica mladog luka, grubo sjeckana

- Sok od 1 limuna

- šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

- Sol i svježe mljeveni crni papar

- šalice nasjeckanog peršinaza ukrašavanje

Dok se kuha tjestenina, napravite umak. Štapnim mikserom zgnječite avokado , češnjak, mladi luk. Dodajte smjesi maslinovo ulje i limunov sok.

Kada je tjestenina gotova, sačuvajte šalice vode u kojoj su se kuhali špageti, a ostatak bacite. Dodajte tu vodu u avokado smjesu i pasirajte dok ne dobijte glatki umak.

Pomiješajte umak sa špagetima te začinite sa soli i paprom. Poslužite ukrašeno peršinom.

Ova jela su tako jednostavna da je praktički nemoguće zabrljati njihovu pripremu. Ako vam neka namirnica nedostaje, svratite u najbližu Konzum trgovinu gdje ćete pronaći sve potrebno za izradu ovih finih jela.

Dobar tek!