TZAZIKI – osvježavajući grčki izum – naribani krastavac, sol, jogurt, ulje, limun, češnjak i začinsko bilje. Koristi se kao umak ili namaz za kruh.
TAPENADA - pire od inćuna iz salamure, maslinovog ulja, maslina i kapara. Savršeno se spaja s jajima ili ukiseljenim krastavcima.
TAHINI – mljevene sjemenke sezama i sezamove ulje koji tvore gustu pastu. Jedan od onsovnih sastojaka hummusa.
TABOULEH – snažna salata od luka, paprike, bulgura, krastavaca i rajčice. Začinjava se limunovim sokom i metvicom.
TERRINA – riblja ili mesna štruca sa svim dijelovima životinje (jetrica, pluća, srce) uz dodatak masnoće i začina. Peče se u posudi sa slaninom, porilukom ili špinatom.
TAGLIATELLE - talijanska tjestenina, najuobičajenija. Obično širine do 5 milimetara.
TILSIT – sir od kravljeg mlijeka, najčešće se sprema u okruglom ivi ovalnom kalupu. Zrije i do pet mjeseci. Često se koristi u svakodnevnoj upotrebi zbog blaga i jednostavna okusa.
TOURNEDOS – odrezak od srednjeg dijela goveđe pisanice. Najčešće se priprema na zavi ili na roštilju, te se vezuje vrpcom kako bi zadržao oblik.
TIKKA – sitno narezani komadi mesa, najčešće pilećeg, koji se mariniraju u tandoori začinima i jogurtu. Najpoznatije jelo koje se s Istoka proširilo u Europu je pileća tikka masala.
TOKÁNY – gusti gulaš od govedine. Radi se s paprikama, lukom, gljivama, rajčicom i češnjakom, a poslužuje uz kiselo vrhnje i rižu ili tjesteninu.
TRANŠIRANJE - ili trančiranje je rezanje mesa kako bi se došlo do željenog komada ili odreska mesa za pripremu.