Ostalo

Tempura – zdravija tehnika pohanja

Naima i Martina za zadatak imaju napraviti ragu od divlje patke i prepelice, no muku muče s tempurom. Baš kako se i vama ne bi dogodilo kao i njima, donosimo vam brz i jednostavan recept.

Press
11.10.2017 21:40

Tempura je brz i maštovit japanski način pohanja mesa, ribe ili povrća u laganom tijestu. Tehniku su u Japan donijeli portugalski misionari u 16. stoljeću, ali se raširila Japanom i postala prihvaćena kao njihova. Riječ tempura dolazi od latinske riječi tempora, što znači vrijeme, razdoblje, a portugalski misionari time su mislili na vrijeme korizme, petak i ostale svete dane kada se nije jelo crveno meso, već riba i povrće.

Osnova tijesta su brašno i ledena voda, a ovisno o receptu dodaju se jaja, prašak za pecivo, sol.

Pomiješajte jednaku količinu škrobnog i glatkog brašna s jednim jajetom i vrlo hladnom vodom da dobijete tekuću smjesu. Ostavite je nakratko u frižider dok ne pripremite ostale namirnice - povrće, gljive, piletinu, puretinu, šta god vam dođe pod ruku. Začinite ih, umočite u tempuru i pržite na dubokom ulju. Ako želite kušati kao da ste u Japanu, poslužite uz soja sos. Dobar tek!