Ostalo

'Teški umaci su demode, a vruća tava jedina garantira zatvaranje mesa'

Iz epizode u epizodu članovi žirija kandidatima ponavljaju jedno te isto – slušajte naše savjete i primjenjujte ih u kuhinji!

Press
11.02.2017 16:05
kuhaj1

Svaki njihov savjet zaista vrijedi zlata, a tijekom prva dva tjedna četvrte sezone showa Tri, dva, jedan-Kuhaj!" nakupilo ih se mnogo. Pa su tako Pažanin i Špiček kuharima amaterima pokazali kako pravilno na sitno narezati češnjak, a Ivan im je otkrio tajnu sjedinjavanja sastojaka za čokoladni mousse.

Uz to, kandidati su naučili da se u meniju od tri slijeda ne smiju ponavljati namirnice, da svaki komad mesa traži posebnu termičku obradu te da je najbolje uvijek koristiti sezonske namirnice. Žiri im je otkrio i novitete u kulinarstvu, kao i aktualne trendove poput onog da su teški umaci na vrhnju i maslacu demode".

Zatim u wok ide povrće za koje je vrlo važno da je narezano na jednake komade te da nakon termičke obrade na jako zagrijanom woku ostane hrskavo. Kada pripremamo pačja prsa na tavi, važno je znati da se ona 90 posto vremena peku na koži, poklopljena, dok se višak masnoće vadi van. Tek se zadnje dvije minute okrenu na meso i gotova su za čas. Jednako je bitno paziti na začine, posebno na sol. Jelo se mora stalno probavati.

I za kraj, sve što je na tanjuru mora biti jestivo i ne, juha nije predjelo! Ma što god vi mislili o tome.