Ostalo

Tihana i Nikola odlaze iz showa zbog – deserta!

Magistri" tijesta i slastica kiksali su, između ostalog, i na svom terenu. Njihov tart s čokoladom bio je slan, papren i nedovršen, zbog čega ih je žiri teška srca morao poslati kući.

Press
24.11.2017 00:22

U četvrtak navečer u kulinarskom showu Tri, dva, jedan – kuhaj!" trajao je napeti dvoboj - Tihana i Nikola borili su se za ostanak u showu protiv Morane i Domagoja , pripremajući jelovnik od tri slijeda.

Nakon loših komentara za predjelo od tikvica, brat i sestra iz Daruvara popravili su dojam, ali i bodove na tablici, kunićem i domaćim njokama prema receptu svoje majke. Prijateljima iz Zagreba približili su se na samo bod razlike... No, deserti su donijeli odluku!

Morana i DOmagoj

Desert Morane i Domagoja je poprilično banalan, bez obzira što je bio dobro prezentiran. Kruška je kompletno isprazna, bez okusa, fali joj začina. Espresso krema je pravo iznenađenje, ali joj nedostaje puno detalja da se nazove desertom", kazao je chef Mate Janković u svojoj opservaciji te odmah iskazao mišljenje o tartu od čokolade Tihane i Nikole. Brat i sestra su se tijekom cijelog natjecanja pokazali kao jako dobri u pripremi deserta, no u kuhoboju im se dogodilo nešto što nisu priželjkivali – tart im je ispao slan i papren, a čokoladna glazura se nije stvrdnula na vrijeme.

Tihana i Nikola

Tihana i Nikola napravili su jako dobru čokoladu, imali su jako puno posla u pripremi deserta, uložili su puno truda i hrabrosti, ali im se dogodio mali problem. Njihov se tart nije mogao izdvojiti iz kalupa, što se također mora uzeti u obzir", kazao je Mate, dok se Tomsilav Špiček nadovezao kako sol i papar idu u deserte, ali ne u tolikim omjerima kao što su učinili Tihana i Nikola.

kuhaj ep 48

Žao nam je što nećemo više kuhati u studiju. Ali, priznajemo, daleko smo i dogurali. Nismo očekivali da ćemo doći pred samo finale showa. Morana i Domagoj imaju više znanja i veće šanse doći do finala", rekli su Tihana i Nikola, koji su iz showa otišli bogatiji za veliko iskustvo jer su u showu puno toga naučili, a to stečeno znanje iskoristit će i kod kuće.

kuhaj ep 48

Borba za titulu najboljeg kuhara amatera se nastavlja. Tko će ući u polufinale, doznat ćemo već sljedeći tjedan u novim nastavcima kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!", od ponedjeljka 27. studenoga u 21:40 na RTL-u !