Tikvice se zaista mogu pripremati na razne, a ujedno i veoma jednostavne načine pa su upravo zato i mnogima omiljeno povrće. Ako se pitate koji će tikvice recept svi obožavati, onda su to sigurno polpete od tikvica. U nastavku saznajte kako ih pripremiti.
Za pripremu vam je potrebno:
- 600 g tikvica
- 4 žlice krušnih mrvica
- 5 žlica palente
- 2 jaja
- sol
- papar
- 1/2 praška za pecivo
- ulje za prženje
(FOTO: Pexels)
Tikvice recept :
Na početku operite tikvice te im koru mjestimično ogulite. Sada ih naribajte pa posolite, a onda ostavite pola sata da puste vodu. Za to vrijeme, u drugoj posudi izmiješajte jaja, a zatim ubacite krušne mrvice, palentu i prašak za pecivo. Sve začinite s malo papra i soli, a onda izmiješajte u tijesto.
Sada uzimajte dio po dio naribanih tikvica, iscijedite ih među rukama te ubacite u smjesu. Kada ste u posudu prebacili sve tikvice, dobro promiješajte rukama.
Sada pripremite tavu za pečenje. Ulijte malo ulja koje potom zagrijte. Uzmite žlicu kojom ćete vaditi smjesu iz posude, a prije nego što je ubacite u tavu, dlanom napravite što pravilniji oblik polpete. Pržite ih s obje strane dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Kada su gotove, izvadite ih na salvete koje će upiti suvišnu masnoću. Ovaj tikvice recept savršen je za brzu pripremu ručka, a kao prilog možete kombinirati što god poželite jer su tikvice veoma zahvalno povrće.