1. Prije početka filetiranja oslića trebate dobro očistiti ribu te joj odstraniti glavu i rep.
2. Filetirajte tako da priljubite nož za filetiranje uz kost i vrhom noža režete ribu od glave prema repu. Drugi dio fileta filetirate tako da režete od repa prema glavi.
3. Obavezno odvojite potrbušinu ribe od fileta kako bi se fileti ravnomjerno ispekli. Nakon toga pincetom vrlo pažljivo očistite svaki filet od zaostalih kostiju.
4. Glavu i kosti ribe možete iskoristiti za finu riblju juhu.
5. Filete posolite neposredno prije pečenja, te ih stavite u dobro zagrijanu tavu u koju ste netom prije pečenja dodali suncokretovo ulje. Ribu pecite na strani na kojoj je koža. Možete dodati i grančicu ružmarina kako biste aromatizirali ulje. Trebate pripaziti da dio ribe koji je bliže repu kraće pržite jer je tanji od ostatka fileta.
6. Kada dobijete lijepu zlatnu boju i hrskavu kožicu, filet okrenite i pržite još desetak sekundi.
7. Kod serviranja uvijek ribu okrenete na način da hrskava kožica gleda prema gore. Za kraj ribu začinite maslinovim uljem te po želji limunovim sokom.
Još Špičekovih savjeta pogledajte OVDJE !