Jedan od najtežih zadataka svakako je onaj koji natjecatelje RTL-ovog gastro showa očekuje u ponedjeljak. Dvoboj restorana" je zadatak koji ne uči natjecatelje samo kako pripremati hranu za goste, već i kako se snaći u pravoj, profesionalnoj kuhinji u kojoj caruje harmonija među osobljem.
Natjecatelji će u ovom zadatku morati jednoglasno izabrati jednu osobu unutar svojeg tima, a koja će biti chef, odnosno voditelji restorana. Potom će međusobno morati izabrati one kandidate koji će biti konobari, te potom odlučiti tko će koji dio slijeda kuhati.
Biti chef jednog restorana je zbilja teško. Pozicija ima svoje draži, ali je i velika obaveza jer u kuhinji nema mjesta popuštanju. Ali na kraju, kada završi večer, drago ti je kad su zadovoljni i gosti i ostali kolege", kaže nam chef Tomislav Špiček koji u svojim nogama nosi tisuće i tisuće prijeđenih chefovskih kilometara po brojnim hrvatskim restoranskim kuhinjama.
Imat će svega 75 minuta vremena za pripremi jelovnika od pet sljedova (u kojima su delicije poput carpaccio od cikle s dimljenom pastrvom, ravioli punjeni brancinom u kremi od limuna, brza pita od jabuke uz sladoled, kozice na dipu od vlasca, grdobina u pivskom tijestu...), a koje će poslužiti pravim gostima. Pred natjecateljima je veliki zadatak, jer će svojim kulinarskim umijećem trebati zadiviti upravo goste svojih restorana jer će im oni dodjeljivati ocjene.
Tko će biti glavni kuhar u timu Selo, a tko u timu Grad? Doznat ćemo već sutra u 21:15, kada na RTL-u počinje novi nastavak kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.