Dok Martina i Ante uživaju na zasluženom godišnjem odmoru od kuhanja, osam preostalih parova kuhara amatera podijelilo se u dva tima - Stare puce" predvode Ružica i Barica , a Zlatno prase" Nikolina i Otto .
Bez obzira u kojem se timu nalazili, svi će kandidati u novom tjednu kuhanja imati iste probleme kada na svojim radnim jedinicama pronađu namirnice koje se rijetko koriste na 321-trgu. Žiri je odlučio unijeti male promjene pa je na popis zadanih namirnica uvrstio one koje natjecateljima nisu prvi odabir u pripremi hrane, kao što su na primjer goji bobice , ljuskice indijskog trpuca , čičoka i divlja ruža , ali i nešto poznatije, kao što su raštika, mol i kesten.
Kandidatima će u razbijanju gastro mitova i nevidljivih upitnika nad glavom pomoći hodajuća riznica kulinarskog znanja, chef Tomislav Špiček , koji je ujedno i novi dežurni kuhar.
Koji će par napraviti jela za prste polizati", a koji zauvijek napustiti show na kraju tjedna? Čije će tanjure žiri odbiti kušati? I hoće li se ponoviti povijest i pasti još koja desetka, s obzirom da je Tomek dežurni kuhar?
Odgovore na ova i mnoga druga pitanja donosi novi tjedan kuhanja u showu Tri, dva, jedan – kuhaj!" od ponedjeljka, 2. travnja u 21:05 na RTL-u!