Anka i Ivan dobili su i prvu devetku za svoju prezentaciju kuhanih štrukli, i to od iskusnog poznavatelja Tomislava Špičeka. Čitajući recept koji su im ostavili Snježana Kožar i Ana Novosel, kandidatkinje suparničkog Crvenog tima, činilo im se da zadatak improvizacije neće proći. Međutim, vješte Ankine ruke u kombinaciji s Ivanovom mirnoćom doveli su ih do najboljih bodova dodijeljenih u epizodi – njih ukupno 25.
Braća Drago i Vlado također su u zadatku improvizacije dobili najveće ocjene dosad. Njihovim zagrebačkim valjušcima, pripremljenim po receptu suparnika Snježane i Željka Vandero-Humljana, divio se i sam Tomislav Špiček koji zna da dečkima nije bilo lako pripremiti jelo koje nikada nisu prije radili. Braća su dobila ukupno 23 boda, iako su očekivala upola manje.
Verica i Dragan već su svojim prvim nastupom visoko podigli ljestvicu i žiriju dali do znanja da itekako znaju kuhati. Njihov recept prvijenac, jadranska lignja s ciklom i lukom, pobrao je lovorike kod žirija. Željka, Tomislav i Ivan bili su oduševljeni njihovom prezentacijom recepta 'progresivne' none, i za to ih nagradili s najviše ocjena tog dana, njih čak 22.
Anka i Ivan dokazali su se s još jednim receptom – brancin s krumpirom i špinatom bio je pun pogodak! Žiri je pohvalio njihovu jednostavnu pripremu, koja je u skladu s temom tjedna, te ih nagradio s ukupno 22 boda!
Žiri je pohvalio i brancina u korici na musu od blitve koji su pripremili Doris i Luka. Svoj su specijalitet nazvali "Gušti su gušti", te za svoju kombinaciju ribe i sira od žirija izvukli 21 bod.