Ostalo

Top 5 recepata Crvenog tima

Kontinentalci su se ovaj tjedan opustili. Čak ih 14 bodova prednosti pred Bijelim timom i sat na radnim jedinicama nije potaknuo da se više potrude. Međutim, među osrednjim ocjenama za mozzarellu, tajlandski specijalitet s kozicama i stres-test, niknulo je pet jela koja su oduševila nepce žirija.

Press
26.02.2016 11:16

U posljednjoj epizodi tjedna svjetske kuhinje Snježana i Željko dobili su popis namirnica za kozice na sicilijanski od Vladimira i Branke iz Bijelog tima. Bračni par iz Zagreba pripremio je ove morske delicije baš onako kako treba. Špiček i Pažanin nisu imali previše zamjerki, jelo je sočno, puno okusa, dok je Željka pohvalila odlično izrađenu crnu tjesteninu. Snježana i Željko su od žirija dobili najveće ocjene dosad, ukupno 23.

Čini se da su braća Bošnjak svojim protukandidatima Mariju i Borisu pomogli u pripremi najboljeg jela dosad. Da nije bilo njihovog recepta za piletinu na indijski način, kumovi iz Karlovca ne bi prikupili 20 bodova. Boris se ujedno i našalio da je kuhanjem ovog jela bio najbliže Indiji dosad.

Ana i Snježana iznenadile su žiri kada su im na kušanje donijele svoju 'kopiju' prženih trokutići uz salatu od avokada, manga i kineskog kupusa. Žiri je pohvalio najbolje izbalansiranu piletinu i lijepo isprženo tijesto trokutića. Ovim su jelom Špičekove Zagorke iznenadile same sebe i žiri, koji im je dodijelio ukupno 20 bodova.

Rižini rezanci s lignjama i repovima škampa, koje su napravile Ina i Dina, bilo je drugo najbolje ocijenjeno jelo prvog dana kuhanja svjetske kuhinje. S obzirom da su rekle kako njihovo jelo treba začina, jer je neukusno", dodale su mrvicu curryja i time dobile ukupno 19 bodova.

Žiri je Filipu i Petru pohvalio za dobro napravljenu tjesteninu za fettuccine, koja je baš po Željkinom guštu. No, djevojkama koje su iz Dorisinog i Ireninog popisa namirnica izvukle najbolje što mogu, i od žirija dobile solidnih 19 bodova.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.