U posljednjoj epizodi tjedna svjetske kuhinje Snježana i Željko dobili su popis namirnica za kozice na sicilijanski od Vladimira i Branke iz Bijelog tima. Bračni par iz Zagreba pripremio je ove morske delicije baš onako kako treba. Špiček i Pažanin nisu imali previše zamjerki, jelo je sočno, puno okusa, dok je Željka pohvalila odlično izrađenu crnu tjesteninu. Snježana i Željko su od žirija dobili najveće ocjene dosad, ukupno 23.
Čini se da su braća Bošnjak svojim protukandidatima Mariju i Borisu pomogli u pripremi najboljeg jela dosad. Da nije bilo njihovog recepta za piletinu na indijski način, kumovi iz Karlovca ne bi prikupili 20 bodova. Boris se ujedno i našalio da je kuhanjem ovog jela bio najbliže Indiji dosad.
Ana i Snježana iznenadile su žiri kada su im na kušanje donijele svoju 'kopiju' prženih trokutići uz salatu od avokada, manga i kineskog kupusa. Žiri je pohvalio najbolje izbalansiranu piletinu i lijepo isprženo tijesto trokutića. Ovim su jelom Špičekove Zagorke iznenadile same sebe i žiri, koji im je dodijelio ukupno 20 bodova.
Rižini rezanci s lignjama i repovima škampa, koje su napravile Ina i Dina, bilo je drugo najbolje ocijenjeno jelo prvog dana kuhanja svjetske kuhinje. S obzirom da su rekle kako njihovo jelo treba začina, jer je neukusno", dodale su mrvicu curryja i time dobile ukupno 19 bodova.
Žiri je Filipu i Petru pohvalio za dobro napravljenu tjesteninu za fettuccine, koja je baš po Željkinom guštu. No, djevojkama koje su iz Dorisinog i Ireninog popisa namirnica izvukle najbolje što mogu, i od žirija dobile solidnih 19 bodova.