Ostalo

Top 6 recepata Crvenog tima

U šumskom su tjednu natjecatelji naučili kako sipa ne živi u šumi, kako razlikovati meso divljeg zeca od kunića, te kako očistiti fazana od perja i kože. Najbolje ocjene, ako gledamo ukupan zbroj cijelog tjedna, imali su Marina i Mario koji su nuggetsima od fazana očarali žiri. Donosimo vam šest najbolje ocjenjenih recepata proteklog tjedna.

Press
12.03.2016 10:20

Marina i Mario ambiciozno su krenuli u pripremu jela od fazana. Od samog početka su znali što će napraviti, te nisu mijenjali recept usred kuhanja kao drugi natjecatelji. Njihovi kosani medaljoni oduševili su žiri, a Špiček ih je za inovativnost i trud nagradio prvom desetkom u ovoj sezoni, a ukupno su osvojili visokih 28 bodova!

U svojem posljednjem nastupu kumovi Mario i Boris pripremali su gulaš prema receptu braće Bošnjak iz Bijelog tima. Momci su za svoje jelo dobili pohvale žirija (odličan omjer kiseline ujelu, gustoće, ali iokusa), te čak i desetku od Ivana Pažanina (ukupno 24).

Sestrične Filipa i Petraza svoju su interpretaciju Špičekovog recepta dobile najveće ocjene tog dana, ukupno 20. Žiriju se svidjelo kakosu djevojke ispekle prepelice - meso je sočno i mekano.

Jurica i Petar, sin i otac iz Karlovca, za svoju su interpretaciju Špičekovog recepta dobili ukupno 19 bodova. Žiriju se sviđala odlična začinjenost prepeličjeg mesa koje je također bilo sočno i mekano.

Jurica i Petar su u svojem pijanom fazanu s rižotomkoristili crni tartuf kojeg prije nikada nisu probali. Unatoč jakom okusu tartufa, žiri je njihov rižoto ocijenio odličnim, baš kao i povrće i sočno meso fazana. Petar i Jurica za svog su pijanog fazana dobili 19 bodova.

Petra i Filipa ovaj su tjedan napravile još jedno odlično jelo. Isprva su htjele peći fazana u pećnici, obloženog pancetom. Međutim, 60 minuta je ipak bilo premalo vremena za izradu ideje, pa su na Željkin savjet promijenile recept i napravile salatu. Za svoj su eksperiment dobile ukupno 19 bodova.