Mrkva je odličan izvor beta-karotena, vitamina i minerala. Jače vaše zube, kosu i nokte, a ima i pozitivan utjecaj na vid, kardiovaskularnu funkciju i probavu. Osim toga, prirodno je slatkasta okusa, pa je odlična zamjena za šećer.
Tortu će te napraviti na sljedeći način: suhe sastojke – prašak za pecivo, cimet, brašno i malo šećera pomiješajte zajedno. U smjesu lagano dodajte ulje i jaje dok sve zajedno miksate na najslabijoj brzini. Nakon toga očistite i naribajte mrkve, te sitno nasjeckajte orahe, bademe ili druge orašaste plodove, te sve postepeno dodajte smjesi s uljem i jajima. Sve zajedno ispecite i dobit ćete fine, mekane i zdrave biskvite.
Kremu, predlažemo, napravite od svježeg krem sira i malo vrhnja, a sve možete dodatno začiniti agrumima poput naranče i limuna i njihove korice, ili pak ekstrakta vanilije. Biskvite treba dobro ohladiti, a tek potom mazati kremom. Kako bi se sve stisnulo, tortu je najbolje pustiti da 'prenoći' u frižideru.
Na isti način možete pripremati muffine ili cupcakese, koje s malo mašte i dobre volje možete ukrasiti i poslužiti najdražima.