Ostalo

Torta od mrkve odlična je zdrava slastica

Za ljude koji ne vole čokoladu (da, takvi uistinu postoje), ili za one koji paze na unos šećera, ova torta najbolja je alternativa.

Press
2016-05-23 15:00

Mrkva je odličan izvor beta-karotena, vitamina i minerala. Jače vaše zube, kosu i nokte, a ima i pozitivan utjecaj na vid, kardiovaskularnu funkciju i probavu. Osim toga, prirodno je slatkasta okusa, pa je odlična zamjena za šećer.

Tortu će te napraviti na sljedeći način: suhe sastojke – prašak za pecivo, cimet, brašno i malo šećera pomiješajte zajedno. U smjesu lagano dodajte ulje i jaje dok sve zajedno miksate na najslabijoj brzini. Nakon toga očistite i naribajte mrkve, te sitno nasjeckajte orahe, bademe ili druge orašaste plodove, te sve postepeno dodajte smjesi s uljem i jajima. Sve zajedno ispecite i dobit ćete fine, mekane i zdrave biskvite.

Kremu, predlažemo, napravite od svježeg krem sira i malo vrhnja, a sve možete dodatno začiniti agrumima poput naranče i limuna i njihove korice, ili pak ekstrakta vanilije. Biskvite treba dobro ohladiti, a tek potom mazati kremom. Kako bi se sve stisnulo, tortu je najbolje pustiti da 'prenoći' u frižideru.

Na isti način možete pripremati muffine ili cupcakese, koje s malo mašte i dobre volje možete ukrasiti i poslužiti najdražima.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.