Ostalo

U bogatstvu morskih plodova podmetnuli im tunu u konzervi!

Tomislav Špiček, Ivan Pažanin i Željka Klemenčić ne mogu vjerovati svojim očima! Od silne ponude u dućanu, natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj! večeras će kuhati s osnovnim i prejednostavnim namirnicama, dok su na stolovima i policama ostavili same 'morske delicije'. Špiček je s pravom ljut jer, umjesto živog hlapa, jadranskih lignji, hobotnice i raznih školjaka, natjecatelji pripremaju jela s tunom iz konzerve!

Press
2017-02-22 14:20

U nabavku namirnica za današnji zadatak u RTL-ovom gastro showu krenuli su veterani iz tima Selo, Martin i Kristijan, te Sanja i Željko iz tima Grad. Iz dućana na setu donosili su puno manje hrane s obzirom da su posljednji put bili kažnjeni oduzimanjem bodova zbog nekorištenja svih namirnica, ali i zbog činjenice da su se skoro svi natjecatelji zastrašili morskih delicija koje su bile u ponudi.

Natjecatelji su ostali osupnuti bogatstvom 'plodova' koje neki nisu nikada prije vidjeli! Na stolovima su ih čekale morske mačke, jadranske lignje, hobotnice, živi hlapovi, Jakobove kapice i druga morska 'čuda'. I dok su se baš svi divili raskoši, niti jedan par nije primijetio da im je žiri na stolovima podmetnuo nekoliko zamki, u koje su se oni, naravno, i uhvatili!

321 kuhaj
321 kuhaj FOTO: RTL

Kad sam vidio što je sve ostalo u dućanu, bio sam žalostan! Eto, vrlo kratko i jasno...", rekao je Špiček nakon što je shvatio da su natjecatelji uzeli mačke, lignjune i školjke, njima manje-više poznate namirnice, a ostavili one vrhunske kvalitete poput hlapa, škampi, sipe, hobotnice ili pak lignji (a uzeli si školjke i lignjune). I Željka je shvatila da će večeras ostati praznog želuca nakon večere.

Uopće nisu svjesni koje su kvalitete namirnica. Čak ne razlikuju, na primjer, jadransku lignju i lignjun. Znači, neke stvari naprosto ne znaju. Također, druge namirnice su njima toliko nepoznate i ne znaju što bi s njima, pa nastave razmišljati u smjeru šalše i krumpira", priznaje Željka koliko je razočarana činjenicom da su morske namirnice natjecateljima velika nepoznanica.

Žiriju je dodatnu sol na ranu stavila tuna iz konzerve, koju su namjerno stavili uz kvalitetnije namirnice. Martin i Kristijan upecali su se na tu zamku i donijeli tunu Hrvoju i Natali te Moreni i Nini. Špičeka je to izbacilo iz takta!

321 kuhaj
321 kuhaj FOTO: RTL

Uvijek im na stolu ostavimo jedan mućak, da vidimo hoće li se primiti. I bogme su se dobro, debelo primili za tu tunu iz konzerve. Tko je naručio dva komada konzerve tune? Dakle, nitko nije tražio baš tunu, nego ste vi, Kristijan i Martin, donijeli to sami. A zašto je vi niste uzeli, nego ste dali siromacima Natali i Hrvoju koji su među najlošijima na tablici? Zar njima nije trebalo pomoći i dati im dobre namirnice. Pa što se vi ne borite s konzervom tune, vi koji ste među najboljima? Di je tu poštenje i kolegijalnost? Zločesti ljudi ne znaju kuhati i nikada neće znati kuhati!", srdito je zaključio Špiček, ostavivši natjecatelje da nastave kuhati s knedlom u grlu.

Hoće li žiri nastaviti s jezikovim juhama po natjecateljima? Doznat ćemo večeras, u novoj epizodi RTL-ovog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' u 21:30!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.