U utorak navečer natjecatelji imaju 60 minuta za kuhanje onog što im narede – koverte s ploče! I dok slagalica strave" pojedinim članovima stvara užitak, a ne probleme, drugima pada mrak na oči nakon pogleda u zloglasne omotnice.
Katastrofa! Ma, živi užas od zadatka! Pa što ćemo skuhati na temu tradicionalno jelo", i da je još s čačkalicama?", šokirani su Robert i Miroslavnakon što su vidjeli što im piše u nasumično izabranim kovertama.
Naše slagalice kandidatima dosta otežavaju kuhanje jer ponekad kombiniraju nespojive namirnice. Za neke je to možda dobro, ali većina se dosta teško snalazi u spajanju različitih okusa", komentira Tomislav Špiček ovaj zadatak iz pakla" koji kandidatima određuje što će i na koji način kuhati. Natjecatelje nikako ne smije iznenaditi ako dobiju zadatak blanširati borovnice i filetirati inćun ili, ne daj Bože, T-bone odrezak !
Jedan od zadataka je - filetirati. Plan nam je ispeći T-bone odrezak pa ga otkostiti i lijepo prezentirati na tanjuru. Možemo li tako napraviti? Najradije ne bismo, ali moramo ispoštovati zadatak...", u panici su Josip i Miroslav , koji su za pomoć oko ovog problema pozvali dežurnog kuhara, Špičeka.
Ne bih se igrao takvim stvarima. Pripazite! Ne znam kaj budu kolege rekle o tome. To je diskutabilno! U ugostiteljstvu nitko nikad nije rekao da je filetirao T-bone steak!", kaže Špiček u šoku, savjetujući momke da radije isfiletiraju papriku nego skupi odrezak.
Hoće li ga Josip i Miroslav poslušati? I što će na filetirano povrće reći ostatak žirija koji dijeli ocjene? Odgovore donosi novi nastavak kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!", večeras u 21:05 na RTL-u!