Baš kao što svaki grad ima festival ulične hrane tako su i natjecatelji kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" dobili tjedan gastro fenomena, street fooda, u kojem će do četvrtka žiriju predstaviti svoje brze, jednostavne, zanimljive i kvalitetne specijalitete koji se mogu jesti u hodu.
Fenomen hrane pripremljene na ulici vrlo je star. Otkada postoji turizam i kupnja na tržnicama, ponudu uličnih trgovaca čine autentični lokalni specijaliteti i to po solidnim cijenama. Ulična hrana, ili na engleskom street food, postala je sinonim za dobru hranu, inovativne kreacije i lokalne specijalitete.
Koncept ulične hrane zasniva se na ponudi što jednostavnijih i lakših obroka koji se brzo pripremaju. Male bistroe, štandove ili kioske s hranom otvaraju ne samo pojedinci nego i poznati restorani. Vizualno atraktivni i upadljivi, privlače turiste i nude širok raspon jela koja se mogu jesti dok ste u pokretu ili za vrijeme kratke stanke. Atmosfera na ulici drugačija je nego u restoranu gdje sjedite i jedete –opuštenije je, mirnije, više domaće. Neformalno okruženje, razgledavanje i šetnja novim, nepoznatim mjestom, skupa s primamljivim mirisima i znatiželjom, povećavaju apetit, pozivaju vas da barem pogledate, a možda čak i probate nešto novo.
Hoće li natjecatelji showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" očarati žiri svojim zanimljivim specijalitetima, doznajte već u 21:40 sati na RTL-u!