Ostalo

Umak od kojeg će Pažaninu pasti dlačice s brade

Naučite nešto novo!

Press
20.03.2017 15:00

Sambal oelek je indonežanski umak i najpoznatija vrsta sambala, umaka na bazi čilija koji se upotrebljava u Šri Lankanskoj, filipinskoj, singapurskoj, malezijskoj i indonežanskoj kuhini. Upotrebljava se kao nadopuna ili kako bi naglasio okus hrane, a često se upotrebljava uz plodove mora, piletinu, šparoge, patliđan, rižu i tjesteninom. Priprema se kombinacijom različitih ljutih papričica uz dodatak soli i smeđeg šećera.

To je umak od čilija i papra s kojim stvarno treba znati raditi. Nije ga jednostavno ukomponirati u hranu ukoliko ga ne znamo dozirati. Samo lagano s njim", objasnio je Pažanin. Kandidati trebaju paziti koliko ga stave u jelo, trebamo paziti na našeg Iveka da mu od ljutine ne popadaju dlačice s brade", zezao se Špiček.

Tko će kome zapapriti, doznajte večeras u 21:10 na RTL-u!