Azija je široko područje bogate kulinarske baštine gdje se spajaju različite kulture i utjecaji, a podrazumijeva indijsku, kinesku, tajlandsku, vijetnamsku, japansku, filipinsku, indonezijsku i korejsku gastronomiju. Bez obzira o kojoj zemlji govorimo, u azijskoj kuhinji postoji cijeli niz orijentalnih jela i namirnica koja su popularna diljem Azije, a vole ih na Zapadu.
Tradicionalni azijski specijaliteti koji su poznati diljem svijeta su tajlandska Chiang Mai juha i piletina u crvenom curry umaku, kineska tjestenina s kozicama i prženo svinjsko meso s ananasom te indonezijska proljetna juha i Bami Goreng. Naravno, tu su i riblje okruglice, proljetne roladice, stakleni rižini rezanci, sushi, teriyaki umak, dim sum način serviranja jela, drvenih štapića kao pribor za jelo i, naravno, wok kao nezaboravan alat u kojem se većina jela priprema.
Natjecateljima će ovaj tjedan svakako biti i poučan i zabavan, pogotovo jer isti započinju s pravljenjem proljetnih rolica, odnosno trokutića sa slatki kiselim umakom. Kako će se snaći u tome, doznat ćemo u 20:45 na RTL-u!