VERMICELLI – tjestenina koja je tanko rezana i kupuje su u malim lopticama koje podsjećaju na ptičje gnijezdo. Stavljaju se u bistre juhe.
VICHYSSOISE -francuska gusta hladna juha od krumpira i poriluka. Može se raditi i od tikvica, jabuka i mrkve.
VINO LEDENE BERBE – posebna vrsta slatko-kiselog vina. Bobice se moraju brati na temperaturi od – 7stupnjeva Celzijevih, a zatim se prešaju i čuvaju u posebnim uvjetima. Gastro-enološka delicija.
VOK (WOK) – kineski lonac koji služi za kuhanje i prženje jela. Često se ta jela sama krivo naziva wokom.
VERMOUTH – aromatizirano, zaslađeno vino koje se pije kao aperitiv. Često mu se dodaje gorčina pelina ili slatkoća rogoza za specifičan okus.
VELOUTÉ – juha od bijele zaprške, mesnog temeljca, povrća i začina koji se onda usitne, zgušnjavaju i miješaju s vrhnjem i žutanjkom.