Ostalo

Važno je znati jedno pravilo – nemojte servirati ništa što nije jestivo!

To naše kandidate često podsjećaju chefovi Špiček i Pažanin, ali njima se ponekad potkrade pokoja stapka ili nejestivi list. Stoga, da izbjegnete slične situacije, držite se provjerenih savjeta.

Press
21.03.2016 09:00

NE PRETRPAVATI TANJUR

Ukoliko radite obrok od nekoliko sljedova, obratite pozornost na porcije. One ne moraju biti velike – dapače, dobro je da su manje, kako se osoba koja konzumira objed ne bi zasitila nakon prvog slijeda.

RUSTIKALNO JE IN

Fini rare pripremljeni steak uz domaći kruh i mlado povrće ne mora biti sterilno i geometrijski posloženo na tanjuru – opustite ruku i stavite mašti na volju. Ako imate jelo s umakom, stavite ga u maleni krug, a zatim laganim i brzim potezom žlice napravite oblik suze. Lako je, brzo i vizualno efektno.

IGRAJTE SE BOJAMA

Najviše slobode po tom pitanju vam daju salate – kukuruz, zelena salata, mrkva, crveni kupus, pinjoli, krastavci, tikvice... Sve ove raznobojne namjernice daju vam bezbrojne mogućnosti ukrašavanja i dotjerivanja tanjura. Iskoristite ih!

NIZANJE

Ako radite bilo kakvu vrstu tzv finger fooda, odnosno hrane koja se jede u jednom zalogaju, ili pak morate poslužiti sushi, medaljone ili filee – najbolja opcija je nizanje – tri ili četiri malena kupa koje prate isti niz odlično izgledaju na tanjuru.

RAZNOVRSNO POSUĐE

Pokušajte nabaviti tanjure i posude neuobičajenih oblika – poput kvadrata, ovala, elipsa ili drugih zanimljivih rubova. Već ćete tako ostaviti dobar dojam.

Kako vi ukrašavate svoje tanjure?