Ostalo

'Više bih cijenio da ništa ne servirate nego da upropastite namirnicu'

Tradicionalni zagorski chef prije svega cijeni kada su kandidati iskreni prema žiriju i kada se ne prave da znaju pripremiti nešto što prvi put vide.

Press
29.03.2018 13:50

Jedna od tri zadane namirnice izazvat će pravu pobunu na Tri, dva, jedan trgu, a to je srneći file. Gotovo nitko od kandidata nije imao priliku do sada kuhati s tom namirnicom, koja je jako cijenjena i vrlo skupa te s njom treba znati raditi.

321kuhaj

Nakon što će Tomsilav Špiček izvući deblji kraj i danas preuzeti ulogu dežurnog kuhara, na radnim jedinicama će susresti mnogo nesigurnih natjecatelja i nelogičnih recepata, a sve to ima zajednički uzrok – upravo srneći file!

321kuhaj

Sa srnećim fileom se ne možete ponašati kao s običnim komadom mesa. Ja bih cijenio da 75 minuta ništa ne skuhate i dao bih vam dva boda samo da mi kažete da vam danas nije bio dan za kuhanje, da nemate ideje i da niste ništa skuhali jer niste htjeli upropastiti namirnice. Ja bih to cijenio jer se i meni u restoranu to ponekad dogodi i onda drugi uskoče umjesto mene i to je normalno", objasnio im je iskusni član žirija te ih je tako upozorio da večeras neće tolerirati upropaštenu srnetinu.

Hoće li se kuhari amateri pokazati potpunim amaterima ili će uspjeti položiti test srnećeg filea, pogledajte večeras u 20 sati na RTL-u