Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PAMETNI SHOPPING

Vodič: o čemu valja voditi računa kada kupujete kućanske aparate

Ako kupujete nove kućanske aparate najvažnija stavka na koju morate paziti jest njihova energetska učinkovitost. Takvi uređaji koštaju malo više, ali manje troše i traju duže, što je dugoročno isplatljivije.

Image
Foto: Gorenje
Tri, dva, jedan - kuhaj/ 30.3.2017. u 14:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Aparati višeg energetskog razreda (A+ do A+++) su namijenjeni poboljšanju kvalitete života, troše znatno manje od aparata iz nižih energetskih razreda i kao takvi koštaju nešto više. Uređaje A klase ne kupujete kao kratkoročno rješenje, nego možete biti sigurni da će raditi dugi niz godina. Ako vas brine viša cijena, gledajte to ovako; zbog manje potrošnje električne energije vaša investicija u uređaj će se unutar određenog vremena vratiti.

Image
Foto: Gorenje
Image
Gorenje

Uglavnom, prije odlaska u shopping potrebno je napraviti nekoliko kalkulacija. Prvo odredite svoj budžet za uređaj, zatim razmislite o tome koliko dugo želite da traje (sigurno ne želite hladnjak koji će nakon dvije godine se pokvariti). Provjerite ponude u trgovinama i tražite najbolji energetski uređaj koji se uklapa u vaš budžet. Prilikom kupnje pazite na dvije bitne stvari, a to su jamstvo i troškovi održavanja. Također proučite mrežu ovlaštenih servisa određenog proizvođača te trajanje garancije. Naime, garancije variraju od proizvođača do proizvođača, stoga provjerite odmah kako kasnije ne bi bili neugodno iznenađeni.

Image
Foto: Gorenje
Image
Gorenje

Razmislite treba li vam treba samostojeći uređaj ili pak ugradbeni. Samostojeći su u pravilu nešto cjenovno povoljniji, a ako se ipak odlučite za ugradbeni pazite da izgled novog aparate ne odskače previše od ostataka vašeg doma.

Image
Foto: Gorenje
Image
Gorenje

Treća stvar na koju trebate pripaziti je dizajn uređaja. Vrhunski dizajn dolazi uz nešto višu cijenu pa dobro razmislite o trošenju na ovu stavku. Danas su lijepo dizajnirani uređaji nešto najnormalnije kod izgleda i funkcionalnosti kućanskih aparata. Tako se i mnogi svjetski priznati dizajneri hvataju u koštac s dizajnom kućanskih uređaja. Trenutno je možda najpopularnija linija iz Gorenja koju potpisuje Philippe Starck, jedan od najznačajnijih svjetski priznatih kreatora. Izrađena je uz primjenu najnaprednijih tehnologija i vrhunski je energetski učinkovita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I konačno, na koje uređaje valja izdvojiti koju kunu više? Odgovor je jednostavan, na aparate koje svakodnevno koristite. Na primjer, svakodnevno koristite hladnjak i redovito perete rublje, stoga vam je u cilju posjedovati kvalitetan hladnjak i perilicu za rublje. Na takav uređaj se isplati ispuhati budžet!

Nadamo se da vam je naš mali vodič pomogao! Prije sljedeće kupovine odredite budžet, napravite istraživanje ponuda u trgovinama i obavite pametnu kupnju kućanskih aparata.

Upravo se čita

Image
želi smanjiti euforiju

Ugledni arhitekt nije oduševljen Pelješkim mostom: 'Čeka se nekretninski bum i bezočno betoniranje'

Tri, dva, jedan - kuhaj/ 30.3.2017. u 14:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Buon appetito

Pizza recept - saznajte originalni recept za talijansku pizzu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba