Još jednom ćemo ustvrditi – Talijani su kraljevi tijesta i tjestenine, u to nema sumnje. Danas vam donosimo sve o malo drugačijem jelu koji se ne priprema toliko često na našim prostorima, a jednako je ukusno kao i brojne omiljene varijante.
Radi se o panzerottima - ukoliko poznajete calzone, niti panzzeroti vam neće biti strani. Naime, calzone je dizano tijesto koje se reže ne krugove, a zatim puni smjesom od rajčica, šunke, sira i začinskog bilja, preklapa kao školjka i zatim peče u pećnici kao kruh. Panzerotti su identična stvar, osim što se oni prže u dubokom ulju.
Najčešće se pripremaju u centralnom i južnom dijelu Italije, a naziv su dobili od talijanskog izraza panza ili pancia što znači trbuščić, aludirajući na pun želudac kojeg ćete imati nakon ovog jela.
Nazivaju ih još i calzoni fritti ili pizze fritte,što označava činjenicu da su 'frigani', prženi u ulju. Mogu se puniti i mozzarellom, mladim kukuruzom, gljivama, lukom, paprikama, špinatom i gljivama.
Jeste li ih već pokušali pripremati? Podijelite svoja iskustva s nama!