Želatina se u kuhinji koristi u brojnim jelima za vezivanje sadržaja, od slastica do raznih slanih umaka i delicija. Bez obzira u kojem je obliku, u prahu ili listićima, želatina je čist i bezbojan nutritivni sastojak koji se proizvodi kuhanjem životinjskih koža, vezivnoga tkiva ili kosti. Gotovo da nema okusa, a koristi se u prehrambenoj industriji, medicini i znanosti.
Naime, moderna prehrana je bogata namirnicama koje izvlače" kalcij iz ljudskih kostiju umjesto da im pomažu u izgradnji i normalnom funkcioniranju. Sve su češća istraživanja pokazala da obična goveđa želatina blagotvorno utječe na naše zglobove, hrskavicu i vezivno tkivo, čineći ih jačim i otpornijim na povrede. Osim toga, želatina jača i srčani mišić, regulira metabolizam, poboljšava pamćenje, čini kožu zdravijom i daje joj bolju elastičnost.
Drago i Vlado su u dvoboju koristili želatinu u kombinaciji s čajem od mente prilikom spravljanja deserta. Uz čokoladnu tortu s maslinovim uljem poslužili su svježe jagode i kreativnim želatinoznim suzicama od čaja s listićem mente na vrhu.