Mirisni, rumeni i neodoljivi...Ovakvom doručku rijetki mogu odoljeti. Belgijski vafli su vrlo jednostavni za izradu, a možete ih kombinirati s više-manje svime!
U nastavku pogledajte kako pripremiti za prste polizat" vafle...
Trebaju vam:
- 200 g brašna
- Prašak za pecivo
- Sol
- 100 g šećera
- Vanilin šećer
- Soda bikarbona
- 2 dcl mlijeka
- 2 jaja
- 50 g maslaca
- Marelice
- Banane
- Borovnice
- Med
- Bademi
Priprema:
1. U zdjelu dodajte brašno i prašak za pecivo.
2. Zatim umiješajte sol, šećer, vanilin šećer i sodu bikarbonu.
3. Dodajte mokre" sastojke, mlijeko, maslac i jaja.
4. Promiješajte smjesu.
5. Dodajte borovnice i ostavite pripremljenu smjesu na 15 minuta.
6. Ulijte dio smjese u kalup za pečenje vafla. Pecite ih dok ne porumene.
7. Poslužite uz narezane banane, marelice, borovnice i bademe.
8. Prelijte sve medom.
Dobar tek!