Ostalo

Za najvažniji obrok u danu se počastite toplim i hrskavim vaflima

Tri - dva - jedan - kuhaj
20.10.2015 09:25

Mirisni, rumeni i neodoljivi...Ovakvom doručku rijetki mogu odoljeti. Belgijski vafli su vrlo jednostavni za izradu, a možete ih kombinirati s više-manje svime!

U nastavku pogledajte kako pripremiti za prste polizat" vafle...

Trebaju vam:

- 200 g brašna

- Prašak za pecivo

- Sol

- 100 g šećera

- Vanilin šećer

- Soda bikarbona

- 2 dcl mlijeka

- 2 jaja

- 50 g maslaca

- Marelice

- Banane

- Borovnice

- Med

- Bademi

Priprema:

1. U zdjelu dodajte brašno iprašak za pecivo.

2. Zatim umiješajte sol, šećer, vanilin šećer isodu bikarbonu.

3. Dodajte mokre" sastojke, mlijeko, maslac i jaja.

4. Promiješajte smjesu.

5. Dodajte borovnice i ostavite pripremljenu smjesu na 15 minuta.

6. Ulijte dio smjese u kalup za pečenje vafla. Pecite vafledok ne porumene.

7. Poslužite uz narezane banane, marelice, borovnice i bademe.

8. Prelijte sve medom.

Dobar tek!