Ostalo

'Žabokrečina' i 'kuhani truleks' krivci su za odlazak Silvijane i Marice iz showa!

Na početku kuhoboja u četvrtak navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', Andrej i Marijan bili su uvjereni da neće vidjeti finale jer se bore protiv kreativnije ekipe. No prevarili su se!

Press
01.12.2017 00:20

Iz borbe dvaju vrlo hrabrih i maštovitih jelovnika, Andrej i Marijan izašli su kao pobjednici. Njihov rižoto od peršina s kozicama, ragu od liganja s palentom i brownie s couliem od maline bio je za čak 16 bodova bolji od suparničkog.

Već je Silvijanin i Maričin prvi tanjur odavao znakove krize u zadarskom timu. Šureni ovčji sir s motarom za predjelo dobio je vrlo niske ocjene, najviše zbog činjenice da se natjecateljice oko njega nisu previše potrudile jer su koristile gotove namirnice.

Ueliminacijskomizazovu zaliti sir vrućom vodom i staviti na tanjur te prethodno ukiseljeni motar staviti na vrh,je banalno. To nije kuhanje. Možemo li se oko toga složiti? ", pitao je prijateljice umjetnice chef Mate Janković , dodavši kako je njihovo predjelo ukusno, no nikako se ne može poslužiti gostu kao predjelo.

Naizgled se činilo da bi glavno jelo Zadranki, kovač na mrkvi, moglo popraviti stvar na tablici ukupnih bodova jer je isti dobio devetku od Tomislava Špičeka , a od Mate i Mateje Domitrović dvije sedmice. Međutim, desert od skupog matcha čaja Silvijanu i Maricu pokopao" je i prije nego su se ocjene dodijelile. Špiček je bio više razočaran činjenicom da su Silvijana i Marica pokušale izbjeći famoznu rečenicu Nije nam uspjelo" nego samim kolačem, pa ga je odbio kušati. Mateja je kolač u kremi od bijele čokolade i malina opisala kao kuhani trulex'' na tanjuru, dok je Mate htio da natjecateljice same probaju kolač i tako shvate da nikakvo opravdanje neće promijeniti gumenasti okus" u ustima žirija.

321kuhaj

Ovaj desert nije ispao dobro. Svi mi znamo napraviti lošu stvar. Ali kada priznamo pogrešku, okolina će nas više cijeniti. Danas smo iz Silvijane i Marice zapravo teško izvlačili informacije gdje je pošlo po zlu kod pripreme deserta, a ono što smo doznali bilo je potpuno nebitno jer ono što smo dobili nije dobro", pokušao je objasniti Mate zbog čega su prijateljice Zadranke dobile svega osam bodova za desert.

Slažem se sa žirijem da kolač nije uspio. No ne volim to nepoštivanje... Mi eksperimentiramo i moglo nam se i ranije dogoditi da odemo doma upravo zbog tih pomaka koje radimo u kuhinji. Ali nisam očekivala da će se žiri 'rugati' jednoj namirnici", kazala je Silvijana, krivac" za loše bodove i neobične pridjeve poput kuhani trulex" i žabokrečina" koje je dobio njezin matcha recept za desert.

Dok su jedni tužni jer napuštaju show, drugi slave! Andrej i Marijan pridružili su se Badi i Toci, Morani i Domagoju te Anti i Antoniju u finalnom tjednu kuhanja u kulinarskom showu Tri, dva, jedan – kuhaj!" – od ponedjeljka 4. prosinca u 21:40 na RTL-u!