Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Poznati chef savjetuje

Zaboravite na štapni mikser prilikom izrade pire krumpira!

Anto i Antonio na vlastitom su primjeru naučili kako je vrlo tanka granica između pire krumpira i ljepila za tapete, a Mate Janković objašnjava kako možemo izbjeći tu grešku.

Image
Press/ 30.9.2017. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Simpatični dečki iz Slavonskog Šamca servirali su naizgled dobar i ukusan tanjur u kojem se zapravo krila jedna velika pogreška. 

Naime, dečki su prilikom izrade pire krumpira koristili štapni mikser kako bi dobili što finiju teksturu krumpira, ali i kako bi uštedili na vremenu. Iako im se to činila kao odlična ideja, kada su došli pred žiri, shvatili su da to baš i nije tako.

Špiček je prokomentirao kako mu krumpir dijeluje malo gumeno, a kada su Anto i Antonio priznali kako su pripremili pire, žiriju je sve bilo jasno.

"Tu sam vas čekao, nakon deset godina prikazivanja kulinarskim formata, još uvijek postoji netko tko koristi štapni mikser dok radi pire", kazao je Janković koji to smatra velikom greškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Janković objašnjava kako se pri velikim brzinama miksanja oslobađa prevelika količina škroba iz krumpira koja pire krumpiru daje ljepljivu teksturu pa se tako umjesto krumpira na tanjuru nerijetko nađe, kako kaže, ljepilo za tapete. Kako bi se to izbjeglo, Mate savjetuje da se krumpir uvijek priprema ručno jer će tako škrob ostati zarobljen unutar krumpira i pire neće postati ljepilo.

Za izradu dobrog pire krumpira, potrebno je krumpir narezati na jednake dijelove i dovoljno ga skuhati. Nakon toga treba ga ručno zgnječiti vilicom ili ručnim usitnjivačem, a moguće je koristiti i cijedilo kroz koje se utisne krumpir. Bitno je samo da se ne gnječi i ne miksa previše pa svakako treba izbjegavati blender ili štapni mikser. Važno je dodati maslac da se rastopi u krumpiru te količinu mlijeka koja odgovra količini krumpira. 

Upravo se čita

Image
drama u toplicama

Ravnatelj bolnice: 'Primili smo 10 ljudi iz Tuheljskih toplica. Čovjek je na intenzivnoj, dvoje prima kisik'

Ostale korisne savjete 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' žirija poslušajte već u ponedjeljak u 21 sat na RTL-u!

Press/ 30.9.2017. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Jeste li znali?

Klice mungo graha čiste organizam i jačaju funkciju jetre!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba