Ostalo

'Žao mi je što nemam vremena za ribičiju i koncerte!'

Poznati televizijski kuhar i najstariji član žirija 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' u intervjuu za portal Gloria.hr otkrio je zbog čega voli Zagorje, što ga smiruje te što bi bio da nije kuhar!

Press
04.09.2017 17:00

Nema te osobe koja ne zna da će Tomislav Špiček , član žirija RTL-ovog gastro showa , od svih svjetskih kuhinja uvijek izabrati zagorsku. Na njoj je odrastao, a kasnije ju je i doktorirao" u svojim jelovnicima. Priznaje da je nostalgičar kada su u pitanju zagorska kuhinja, njezini mirisi i okusi koji ga uvijek vraćaju u djetinjstvo.

Moram reći da sam bio dosta razmažen kao dijete: imao sam dvije bake i uvijek se nekaj finoga kuhalo. A i po selu, gdje god sam došao, uvijek su znali da Tomeku treba jesti dati. Šnitu dobre suhe šunke i domaćeg kruha. Hrana mi se uvijek veže uz neke uspomene iz djetinjstva, života na selu s racama, picekima, kravama i pajcekima", kazao je naš Tomek dodajući kako voli sve što je vezano za Zagorje, od hrane i domaćih životinja, pa sve do televizijske serije Gruntovčani".

Jako mi je draga i poučna. Preporučam je i svojoj djeci, da pogledaju svih deset epizoda koje imam snimljeno kod kuće. Pokušali su pogledati prvu epizodu, ali kažu da su odustali jer ne razumiju pola toga što likovi pričaju. Ponudio sam se biti im simultani prevoditelj, ali nisu se još izjasnili odgovara li im ta ideja...", otkriva proslavljeni TV kuhar koji žali što u posljednje vrijeme nikako ne pronalazi vremena za svoja dva hobija – plivanje i ribolov. Čak ne stigne niti pogledati filmove u kinima, ni otići na koncerte. U pamćenju mu je ostao jedan otprije 30-ak godina, kada je u njegovom rodnom Jablanovcu, na livadi pokraj društvenog doma, gostovalo Prljavo kazalište".

Špiček je u intervjuu otkrio kako bi, da nije postao kuhar, najvjerojatnije bio puškar jer mu je otac bio lovac i često je pozivao svoje prijatelje lovce na druženje u njihovoj kući:

Stalno je govorio da se u tom zanatu okreće lova, da će lovaca uvijek biti, ali puškara baš i ne. Ali, ipak je prevladala ljubav prema hrani i kuhanju. Otac bi bio razočaran jer iz puške znam pucati, ali nikada ne bih mogao ubiti životinju. Pucao bih po glinenim golubovima, radi sporta. Tko zna, možda sam propustio šansu da postanem olimpijac, kao naš Glasnović!".

Večeras u 19:50 na RTL-u pratimo chefa Tomislava Špičeka kako dijeli savjete i komentira jela novih deset parova natjecatelja u premijernoj epizodi kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.