Ostalo

Željkin recept za krafne

'Prelistavši' web portal mrvica.hr Željke Klemenčić, za oči nam je zapeo savršen recept za pomalo neobične krafne, omiljenu slasticu fašnika. Svakako probajte karamel krafne – odlične su!

RTL.hr
18.02.2017 09:31

TIJESTO

3 jaja

100 g brašna

140 g šećera

KARAMEL

200 g šećera

200 g maslaca

200 g slatkog vrhnja

Zagrijte pećnicu na 200 C. Umutite šećer i jaja i dodajte brašno kad smjesa postane lagano pjenasta. Lim za pečenje obložite masnim papirom i na njega žlicom stavljajte pljacku po pljacku smjese. Pecite 10-15 minuta, dok rubovi pljacki ne potamne. Izvadite i pustite da se ohlade. U međuvremenu zamutite karamel. Sve izlijte u lonac i miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Umutite šlag (slatko vrhnje s malo šećera u prahu) i premažite svaku pljacku. Slažite ih jednu na drugu i sve prelijte toplom karamelom!

Kolače su pekle: Jelena Iva Nikolić, Mirena Škarić a.k.a Đurđa Prettyface i Željka Klemenčić iz Mrvice