TIJESTO
3 jaja
100 g brašna
140 g šećera
KARAMEL
200 g šećera
200 g maslaca
200 g slatkog vrhnja
Zagrijte pećnicu na 200 C. Umutite šećer i jaja i dodajte brašno kad smjesa postane lagano pjenasta. Lim za pečenje obložite masnim papirom i na njega žlicom stavljajte pljacku po pljacku smjese. Pecite 10-15 minuta, dok rubovi pljacki ne potamne. Izvadite i pustite da se ohlade. U međuvremenu zamutite karamel. Sve izlijte u lonac i miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Umutite šlag (slatko vrhnje s malo šećera u prahu) i premažite svaku pljacku. Slažite ih jednu na drugu i sve prelijte toplom karamelom!
Kolače su pekle: Jelena Iva Nikolić, Mirena Škarić a.k.a Đurđa Prettyface i Željka Klemenčić iz Mrvice