Ostalo

Žiri zaigrao tradicionalnu uskrsnu igru!

Uz Uskrs se vežu i brojni običaji, poput bojanja pisanica i pripremanje raznih gastronomskih delicija, a sve to ujedinilo se u jučerašnjoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

Press
30.03.2018 11:00

Jedan od najstarijih i najraširenijih uskrsnih običaja, poznat po nazivu 'tucanje jajima' ili ' borba jajima ' datira u svijetu još od šestog stoljeća, a u nekim tekstovima navodi se da se taj običaj spominje još u 14. stoljeću uokolici Zagreba.

Pravila ove igre jednostavna su. Jedan borac izaziva drugoga da se 'tucaju jajima' dok nekome ne pukne ljuska. Pobjednik je onaj čija ljuska jajeta nije nimalo ili je jako malo oštećena.

321kuhaj sezona 6

Ovaj običaj nije zaobišao ni 321 – trg . Voditeljica Doris Pinčić Rogoznica pred žiri je donijela uskrsne pisanice i nagovijestila da će zaigrati tradicionalnu igru. Ulog je bio velik, onaj koji izgubi, bit će dežurni kuhar . Prvo su snage u 'tucanju jajima' odmjerili Tomislav Špiček i Ivan Pažanin, a zatim Ivan i Mate Janković. Nisam imao osjećaja, možda da sam bio pažljiviji, Ivana bi sigurno dobio na jajima. Mislio sam da trebam jače udariti kako bi puklo njegovo jaje", komentirao je Špiček.

321kuhaj sezona 6

Pobjednik ove igre na kraju je bio Pažanin , drugoplasirani je bio Janković, a trećeplasirani, to jest gubitnik, Tomislav Špiček. Vratio sam se u mladost. Kad sam bio dijete, uvijek smo se lupali s tim jajima", dodao je pobjednik Ivan.

Novu epizodu kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" gledajte od ponedjeljka, 2. travnja na RTL-u s početkom u 21:05!