Miroslav i Josip napustili su RTL-ov popularni kulinarski show u četvrtak navečer, i to u posljednjem kuhoboju šeste sezone. Momci su se junački borili, kuhali najbolje što znaju, no izgubili su od Andreje i Barbare za samo bod razlike.
Kad je jednom odluka donesena, ne možeš je promijeniti. Andrea i Barbara su već bile u dva kuhoboja, znale su što ih tamo očekuje, kao i da će moći od žirija izvući neke dodatne savjete. Ništa im ne zamjeram jer si nisu same napisale ocjene. Ali, naš je jelovnik bio puno kreativniji, a jela prezentacijski bolja i ukusnija od njihovih, pa čak i desert, koji je vizualno bio skoro pa identičan. Miroslav i ja smo znali da moramo skuhati barem 40% bolji jelovnik nego cure kako bismo prošli dalje. Bio sam jako uzbuđen jer sam stvarno htio da ostanemo u showu. Naša je velika greška što smo izabrali jela koja, zbog brojnih drugih obaveza kod kuće, nismo stigli pripremiti onako, probno". A na papiru je izgledalo izvedivo unutar 75 minuta", kazao nam je Josip , koji se dokazao kao vrlo zabavan i kompetitivan kandidat. Naime, Joža, kako su ga od milja zvali na 321-trgu, bacao" je šale i pošalice na svoj i tuđi račun, nije se libio bocnuti i članove žirija i s guštom je sudjelovao u čak 80% kvizova o gastro znanju.
Da ima priliku vratiti vrijeme, njegov prijatelj i partner u kuhanju na 321-trgu, Miroslav , ne bi promijenio ama baš ništa". Čak niti jedan dio recepata za predjelo, glavno jelo, a ponajmanje u desertu u kojem nema brašna, a svi se sastojci mogu jesti i sirovi, posluženi u čaši.
Imali smo osjećaj da nas Mateja Domitrović Sabo jedina realno ocjenjuje, dok tu i tamo doda koju ocjenu više kao poticaj da nastavimo s dobrim kuhanjem. No, malo me razočaralo kada je u kuhoboju dala istu ocjenu nama i Splićankama, iako joj je naša čokoladna torta bila bolja. To je recept moje žene, jeo sam je bezbroj puta, a Miro ju je čak radio i kod kuće", rekao je Josip o torti čiju je teksturu pohvalio Mate Janković , ali mu je zasmetao kristal šećer koji se osjetio pod zubima.
Zagorci su se dobro držali u timskom tjednu kuhanja, iako su bili u ekipi kojoj, kako kažu, nikako ne pripadaju. Bilo je trenutaka kada je Josip požalio što nije na vrijeme odbio pozivnicu u tim "Zlatno prase"...
" Nikolina i Otto su nas izabrali u svoj tim samo zato da nas mogu poslati u kuhoboj. Cijelo vrijeme kuhanja u srazu restorana" smo znali da ćemo završiti u kuhoboju. Ali, to nas nije pokolebalo jer smo bili uvjereni da ćemo ga proći. No, ocjene žirija nisu pratile njihove komentare, a ja sam još bio nabrijan"...", otkriva Josip koji u finalu vidi upravo ovaj zagrebačko-riječki par jer smatra da odlično kuhaju svoje recepte, no vjeruje da će izgubiti.
Od koga? Od Andreje i Barbare! Kad smo od njih izgubili, neka onda one i pobijede!", kaže Josip koji je kod kuće skuhao nekoliko specijaliteta za svoju obitelj, supruzi Karmen i sinovima Karlu i Noi , kojima se zahvaljuje što su ga podupirali i bodrili posljednjih mjeseci dok je izbivao iz kuće.
Prijavili smo se u show da se malo zabavimo i da naučimo nešto više o kuhanju. Prvi cilj nam je bio da uđemo među 10 najboljih, a potom, kada smo vidjeli da kuhamo bolje od većine, da uđemo u top 5! Borili smo se, trudili koliko smo mogli... U konačnici, iz showa odlazimo bogatiji za jako veliko iskustvo!", priznaje Miroslav, koji se ostavio kuhače do daljnjeg zbog sve brojnijih poslovnih obaveza.