Ptice duge između 40 i 70 centimetara, a teške između 700 i 1600 grama s kratkim obješenim repom, a posebne cijenjene u kulinarstvu su biserke, kokoši porijeklom iz Afrike. Hrani se bobicama i sjemenkama, a po tlu se kreće polako i leti kratko. Njihov specifičan izgled im je i donio uobičajeno ime biserka, no ponekad se koristi, za udomaćenu vrstu i ime perlinka, ali i nazivi poput faraonka ili morka.
Meso mlade biserke vrlo je meko i okusom slično mesu fazana, posebno ako se priprema kao divljač. Starija biserka treba odležati dva do tri dana kako bi joj meso omekšalo.Očišćene i priređene biserke osole se i oblože i našpikaju slaninom na prsima i batcima. Nakon toga se dresiraju, stave u pećnicu, preliju vrućom masti i peku uz neprestano zalijevanje. Masti se malo odlije, doda se maslac i vrhnje te pusti da zakuha. Pečena biserka gotova je u samo sat i pol, a priprema se gotovo isto kao i ostale kokoši.
Hoće li ostali natjecatelji popularnog kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!" znati što je biserka, ali i dobro je pripremiti za kuhanje, ne propustite doznati u 21:10 sati, na RTL-u!