Ostalo

Aleksandra i Kristijan: Krokant canoli od škampa i chia sjemenki, pileća prsa s medom i ružmarinom i...

Press
16.03.2017 23:00

Sastojci:

Predjelo:

Aleksandra i Kristijan, 321 kuhaj 1

PREDJELO

Krokant canoli od škampa i chia sjemenki

Meso škampa narežemo na sitne komadiće, začinimo solju, paprom i maslinovim uljem te mariniramo 15 min. Razvijemo vučeno tijesto, složimo marinirano meso i zarolamo, premažemo jajetom i uvaljamo u chia sjemenke i pržimo na maslinovom ulju. Za gaspacho ispečemo crvenu papriku i očistimo od sjemenki. Izmiksamo maline u pire, dodamo papriku i smiksamo štapnim mikserom. Povrće za salatu kratko skuhamo, začinimo i ukrasimo kavijarom od maline i paprike. (kavijarom okružimo rolicu i na to složimo povrće - od tanje crte do debele)

Aleksandra i Kristijan, 321 kuhaj 2

GLAVNO JELO

Pileća prsa s medom i ružmarinom

Pileća prsa začinimo solju, paprom i sjeckanim ružmarinom. Zapečemo na tavi na maslinovu ulju s maslacem. Dodamo žlicu meda, smanjimo vatru te pustimo prsa da se polagano peku. Povremeno zalijemo sokom od pečenja, tj. glaziramo ih.

Krumpir skuhamo u ljusci u slanoj vodi. Ogulimo koru, prepolovimo krumpir i prelijemo ga otopljenim maslacem sa sjeckanim peršinom. Komorač narežemo na sitne rezance, začinimo solju i paprom, sokom od naranče, vinskim octom i maslinovim uljem.

Aleksandra i Kristijan, 321 kuhaj 3

DESERT

Kalinovačka slastica

Tijesto: Razvaljati lisnato tijesto i izrezati kalupom ili u pravokutnike. Prebaciti na pleh s papirom za pečenje te izbockati vilicom. Blago poprskati hladnom vodom i posipati šećerom u prahu, prekriti papirom za pečenje i opteretiti drugim plehom. Staviti u ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na 20-30 min dok ne bude zlatne karamelaste boje. Ohladiti!

Krema bijela: Ugrijati slatko vrhnje (100g) s maslacem(50 g) i kardamom, preliti preko čokolade(100 g) i mascarponea (100 g),izmiješati glatku smjesu, prebaciti u slastičarsku vrećicu i ohladiti.

Karamela dekoracija: Otopiti šećer (75 g) u karamelu i ubaciti maslac (25 g) i žustro miješati pjenjačom dok se maslac ne poveže u kremastu karamelu. Odmah izliti na papir i prekriti drugim papirom i izvaljati najtanje što se može. Ohladiti i izlomiti na komade.

Kruške umak sa strane: Otopiti šećer (30 g) u karamelu, ubaciti kruške nasjeckane na sitne komadiće, dodati sok od limuna(3 žlice) i Ras el hanout (1/3 žličice), pirjati dok kruške malo ne omekšaju u svom umaku.

Na tanjur staviti jednu pločicu lisnatog tijesta, istisnuti bijelu kremu na jedan dio i smeđu na drugi dio, staviti pločicu na tu i ponoviti postupak dok ne potrošimo 4 pločice. Na gornju ide na jednu stranu smeđa krema u koju se upikne karamela. Ukrasiti hrskavom karamelom od krušaka.