Ostalo

Aleksandra i Kristijan: Kupska kotlovina

Press
31.01.2017 23:00

Priprema:

Stavite kuhati temeljac od mrkve, luka i celera za podlijevanje mesa. Pripremite meso za pečenje te ga posolite. Na malo ulja prepecite meso na naglo. Nakon što se meso prepeče stavite ga na rub tanjura ili u drugu tavu da se na laganoj vatri peče. Ulje na kojem ste pržili meso stavite pirjati sjeckani luk. Kada luk poprimi zlatnu boju, stavite pirjati mrkvu i češnjak. Pirjajte dok ne omekša. Kada povrće omekša, vratite meso u povrtnu smjesu, dodajte vrganje i pustite da se sve prožme. Po potrebi dodajte začine i povrtni temeljac (pazite na dodavanje količine temeljca da smjesa ne bude previše vodenasta). U svakom slučaju dodajte mljevenu papriku i miješajte. Na polovici kuhanja dodajte crno vino te pustite da alkohol ispari.